Home Ροταριανή συνεστίαση Επετειακή Πανηγυρική Συνεστίαση προς τιμήν της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940

Επετειακή Πανηγυρική Συνεστίαση προς τιμήν της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940

by Ροταριανός Όμιλος Σάμος
0 comment

2470 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ

Ροταριανός Όμιλος Σάμος

Επετειακή Πανηγυρική Συνεστίαση προς τιμήν της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940

Την Τετάρτη 24/10/2018 στο Ξενοδοχείο Σάμος, πραγματοποιήθηκε από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμος, η Επετειακή Πανηγυρική Συνεστίαση προς τιμήν της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Επίσημος Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Εψηφισμένος Διοικητής της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Θεόδωρος Πανάγος o οποίος παρέθεσε μια κοινωνιολογική προσέγγιση των γεγονότων της εποχής.

Ιδιαίτερη αναφορά, έγινε στους Ροταριανούς Ομίλους της εποχής οι οποίοι κατ’ εντολήν του Χίτλερ, έπαυσαν την λειτουργία τους και βεβαίως στους Συναδέλφους Ροταριανούς οι οποίοι αγωνίστηκαν εναντίων του φασισμού και αρκετοί από αυτούς, έχασαν την ζωή τους απλώς και μόνον λόγω της Ροταριανής τους ιδιότητος.

Τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Σάμος Ευγένιος Χαρδαβέλλας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικώς ότι η φιλοσοφία και ιδεολογία του Ρόταρυ, πρεσβεύει και εξυψώνει τον Ανθρωπισμό ο οποίος είναι συνυφασμένος με την Δημοκρατία.

Όπου βασίλεψε η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός, τα δικαιώματα του Ανθρώπου καταπατήθηκαν με τα γνωστά σε όλους μας ολέθρια αποτελέσματα.

Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού Σιγή εις μνήμην των πεσόντων Μαρτύρων και Ηρώων και ακολούθως, εψάλη με ρίγος συγκίνησης από όλους τους παρισταμένους ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος.

Ακολουθεί σύντομο Βιογραφικό σημείωμα του Ομιλητού:

O εψΔιοικητής της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956.

Αποφοίτησε από το 18ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών το 1974.

Την ίδια χρονιά εισήχθη στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και περάτωσε τις σπουδές του το 1978.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός Πυροβολικού.

Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο LLM στο Δίκαιο της Πληροφορικής, από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Salento (Lecce Ιταλίας).

Ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Νομικής στον τομέα του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης.

Ασκεί συνεχώς τη δικηγορία στην Αθήνα από το 1981 και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι Διαχειριστής Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Πανάγος-Γκουζούλης και Συνεργάτες» με έδρα την Αθήνα και παράρτημα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικεύεται σε ζητήματα Δικαίου Ενέργειας, καθώς και Εμπορικού και Διοικητικού Δικαίου και ιδίως σε ζητήματα των Αγορών Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) (2005-10) και μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ) (2007-9), καθώς και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (OBI) (2004).

Διδάσκει Δίκαιο της Ενέργειας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (Θεσσαλονίκη) και είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Δίκαιο των Υδρογονανθράκων στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Exeter (Μ. Βρετανία).

Έχει συμμετάσχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, διεθνείς αποστολές της Χώρας για ενεργειακά θέματα και έχει προσκληθεί ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα Δικαίου Ενέργειας και Ενεργειακής Πολιτικής.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό μελετών και άρθρων επί ζητημάτων Δικαίου Ενέργειας και Ενεργειακής Πολιτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συγγράψει μονογραφίες με αναφορά στο Δίκαιο της Ενέργειας και των Υδρογονανθράκων, τις Δημόσιες Συμβάσεις και τη Ρυθμιστική Πολιτική.

Ροταριανή σταδιοδρομία

· Μέλος του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών το 1979 και Πρόεδρός του τη χρονιά 1981-2.

· Ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Ροταράκτ Κηφισιάς,

· Μέλος του Ρ.Ο. Κηφισιάς από το 1987,

· Ιδρυτικό μέλος του Ρ.Ο. Αττική Δύση,

· Ιδρυτικός Πρόεδρος του Ρ.Ο. Πάρος,

· Γραμματέας Διοίκησης 2001-2.

· Έχει διατελέσει μέλος και πρόεδρος σε Επιτροπές της 2470 Περιφέρειας.

· Μέλος του Ρ.Ο. Κηφισιά

· Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ροταριανής Συναδέλφωσης «European Philosophy Rotarian Fellowship»

Τού έχει απονεμηθεί η διάκριση «Avenues Citation for Individual Rotarian”.

Είναι αναγνωρισμένος ως πολλαπλός Paul Harris Fellow.

Ομιλεί την αγγλική, ιταλική και γαλλική.

Είναι νυμφευμένος με την Angela Gioia και έχει 2 παιδιά, τον Κωνσταντίνο (35) δικηγόρο και τη Μυρτώ (30) ιδιωτική υπάλληλο.

0 comment
0

You may also like