Πολιτική Απορρήτου και Cookies

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

 

 

Εισαγωγή

Η παρούσα πολιτική Απορρήτου (εφεξής «Πολιτική Απορρήτου») αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης της Ιστοσελίδας www.rotaryclubsamos.gr (εφεξής «Ιστοσελίδα»).

Η Πολιτική Απορρήτου καλύπτει όλα τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών/μελών που συλλέγονται από την Ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια επίσκεψης και χρήσης των υπηρεσιών της. Επίσης, η Πολιτική Απορρήτου καλύπτει τις προϋποθέσεις συλλογής, επεξεργασίας και διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/χρηστών/μελών από την Ιστοσελίδα. Εάν ο επισκέπτης δεν συμφωνεί με τους όρους αυτούς οφείλει να μην προβεί στη διαδικασία εγγραφής και τη δημιουργία λογαριασμού στην Ιστοσελίδα και να μη προβεί σε αποστολή αλληλογραφίας μέσω της Ιστοσελίδας.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τη σχέση μεταξύ των επισκεπτών/χρηστών/μελών της Ιστοσελίδας και οποιoνδήποτε υπηρεσιών που δεν υπόκεινται στον έλεγχο ή / και την ιδιοκτησία της Ιστοσελίδας ή του Ροταριανού Ομίλου Σάμος.

Περιήγηση στην ιστιοσελίδα

Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην Ιστοσελίδα χωρίς να δώσει οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία. Προσωπικά δεδομένα όπως ονοματεπώνυμο, e-mail κτλ. θα χρειαστούν μόνο στην περίπτωση που ο επισκέπτης λάβει πρόσκληση να γίνει μέλος της Ιστοσελίδας ή στην περίπτωση που επικοινωνήσει μάζι μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Ποιοί είμαστε

Ο Ροταριανός Όμιλος Σάμος είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα την Σάμο. Ο Ροταριανός Όμιλος Σάμου και τα μέλη του ανήκουν στο διεθνές Ρόταρυ, ένα παγκόσμιο δίκτυο φίλων επαγγελματιών που οραματίζονται ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο μέλλον.

Ποιά προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και γιατί

Στην Ιστοσελίδα, συλλέγονται στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα μόνο από επισκέπτες που τα παρέχουν εθελουσίως και συνειδητά, π.χ. όταν γίνονται μέλη στην Ιστοσελίδα μας, ή όταν στείλουν email μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Δεν ζητείται να καταχωρήσετε ή να δώσετε αυτά τα στοιχεία στον Ροταριανό ‘Ομιλο Σάμος ως προϋπόθεση για να επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα ή να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενό του.

Σκοπός χρήσης

Τα δεδομένα που συλλέγουμε θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες που έχετε ζητήσει ή για άλλους σκοπούς για τους οποίους έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, εκτός από περιπτώσεις που επιβάλλεται από το νόμο.

Ενσωματομένο περιεχόμενο από άλλους ιστιοτόπους

Η ιστοσελίδα μας ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους που οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες, οι οποίες λειτουργούν και συντηρούνται από τρίτους, χωρίς να τις ελέγχουμε. Οι πολιτικές, που ακολουθούν οι ιστοσελίδες αυτές σχετικά με τις πληροφορίες που εσείς παρέχετε, δεν καλύπτονται από την παρούσα Πολιτική Προστασίας. Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχετε σε άλλες ιστοσελίδες ή σε ιστοσελίδες που σας προτείνουμε, θα διέπονται από τους όρους της Πολιτικής Προστασίας της εκάστοτε ιστοσελίδας. Όταν κάνετε ‘κλικ’ σε έναν από αυτούς τους συνδέσμους, εισέρχεστε σε διαφορετικές ιστοσελίδες. Εμείς δε φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο, τις ενέργειες ή τις πολιτικές αυτών των ιστοσελίδων. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε (επιπλέον της παρούσης) τις πολιτικές προστασίας στις διαφορετικές ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, καθώς μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τη δική μας.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ενδέχεται εντός της Ιστοσελίδας να προσφέρεται η δυνατότητα διαμοιρασμού σε Κοινωνικά Δίκτυα και άλλα συναφή εργαλεία που σας επιτρέπουν να μοιραστείτε τις δράσεις σας εντός της Ιστοσελίδας με άλλες εφαρμογές, ιστοσελίδες ή μαζικά μέσα ενημέρωσης, και το αντίστροφο. Η χρήση τέτοιων χαρακτηριστικών επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών με τους φίλους σας ή το γενικό κοινό, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε καθορίσει στο προσωπικό σας προφίλ. Παρακαλούμε ανατρέξτε στις πολιτικές απορρήτου αυτών των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς χειρίζονται τα δεδομένα σας.

Με ποίους μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας

Γενικά ο Ροταριανός Όμιλος Σάμος δεν μοιράζεται με τρίτους τα δεδομένα που επεξεργάζεται. Μπορεί όμως να μοιραστούμε τις πληροφορίες σας με άλλους, όπου αυτό μας επιβάλλεται από το νόμο.

Επίσης μπορεί να μοιραστούμε τις πληροφορίες σας όπου αυτό χρειάζεται σε σχέση με την υποβολή αναφορών κανονιστικής συμμόρφωσης, προσφυγή στην δικαιοσύνη ή διεκδίκηση ή υπεράσπιση νομίμων δικαιωμάτων και συμφερόντων του ομίλου μας.

Για πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα σας

Τα δεδομένα που συλλέγουν τα Cookies, τα διαγράφουμε σύμφωνα με την Πολιτική Cookies.

Τα δεδομένα που συμπληρώνετε στην φόρμα επικοινωνίας θα διαγραφούν μετά την ολοκλήρωση της επικοινωνίας μας, εκτός αν κατά την επικοινωνία προκύψει νέος σκοπός για τον οποίο είναι απαραίτητη η περαιτέρω επεξεργασία τους.

Τα δεδομένα που συμπληρώνετε για να εγγραφείτε και να δημιουργήσετε λογαριασμό θα διαγραφούν όταν δεν είστε πλέον μέλος της Ιστιοσελίδας.

Ποιά δικαιώματα έχετε στα δεδομένα σας

  • Πρόσβασης στα δεδομένα σας,
  • Διόρθωσης των δεδομένων σας σε περίπτωση ανακρίβειας,
  • Διαγραφής των δεδομένων σας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις,
  • Περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας,
  • Εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων σας,
  • Διαβίβασης των δεδομένων σας σε άλλη εταιρεία,
  • Καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε περίπτωση ατυχούς συμβάντος παραβίασης των δεδομένων σας.

Ο Ροταριανός Ομιλος Σάμος θα απαντήσει στα ως άνω αιτήματά σας εντός ενός (1) μηνός από την παραλαβή τους, εξαιρετικά δε αυτή η προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο (2) ακόμα μήνες, εφόσον  απαιτείται επιπλέον χρόνος.

Που θα σταλούν τα δεδομένα σας

Τα δεδομένα που μας παρέχετε όταν γίνεστε μέλος της Ιστιοσελίδας μας, αποθηκεύονται σε διακομιστές στην Ελλαδα.

Ο παροχέας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας είναι το Gmail (Google, Inc.). Η πολιτική απορρήτου τους είναι διαθέσιμη εδώ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ GOOGLE

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας στείλετε θα μεταφερθούν και θα αποθηκευτούν εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου στους διακομιστές του παροχέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας στην Ιστοσελίδας, μας δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη μεταφορά των πληροφοριών που σας αφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Τροποποιήσεις στην παρούσα πολιτική

Ο Ροταριανός Όμιλος Σάμος διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει ή να τροποποιεί την Πολιτική Απορρήτου σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, χωρίς ειδοποίηση των επισκεπτών. Τέτοιες αλλαγές, τροποποιήσεις, προσθήκες ή διαγραφές στην Πολιτική Απορρήτου θα τίθενται σε ισχύ αμέσως, δηλαδή από την ανάρτησή τους στην Ιστοσελίδα. Κάθε χρήση της Ιστοσελίδας κατόπιν τέτοιας αλλαγής ή τροποποίησης θα θεωρείται ότι αποτελεί αποδοχή εκ μέρους του επισκέπτη των αλλαγών, τροποποιήσεων, προσθηκών ή διαγραφών.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

 

 

Τι είναι τα cookies

Τα  cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία ένας ιστότοπος αποθηκεύει στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο. Με τον τρόπο αυτό, ο ιστότοπος θυμάται τις ενέργειές σας και τις προτιμήσεις σας (όπως  κωδικός σύνδεσης, γλώσσα,  μέγεθος γραμματοσειράς και άλλες προτιμήσεις απεικόνισης) για ένα χρονικό διάστημα, κι έτσι δεν χρειάζεται να εισάγετε τις προτιμήσεις αυτές κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο ή φυλλομετρείτε τις σελίδες του.

Πως χρησιμοποιούμε τα cookies

Αν έχετε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε στον ιστότοπο, θα δημιουργήσουμε ένα πρόχειρο cookie για να προσδιορίσουμε αν ο πλοηγός δέχεται cookies. Το cookie δεν περιέχει προσωπικές πληροφορίες και διαγράφεται όταν κλείνετε τον πλοηγό σας.

Όταν συνδεθείτε, θα δημιουργήσουμε επίσης διάφορα cookies για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σύνδεσης και τις επιλογές οθόνης. Τα cookie εισόδου διαρκούν για δύο ημέρες και τα cookie επιλογών οθόνης διαρκούν για ένα χρόνο. Αν επιλέξετε “Να με θυμάσαι”, η σύνδεσή σας θα παραμείνει για δύο εβδομάδες. Αν αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας, τα cookie σύνδεσης θα καταργηθούν.

Εάν επεξεργαστείτε ή δημοσιεύσετε ένα άρθρο, ένα επιπλέον cookie θα αποθηκευτεί στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το cookie δεν περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα και υποδεικνύει απλώς το post ID του άρθρου που μόλις επεξεργαστήκατε. Λήγει μετά από 1 ημέρα.

Εάν πατήσετε ΟΚ στην ανακοίνωση για τα Cookies, ένα επιπλέον  cookie θα αποθηκευτεί στο πρόγραμμα περιήγησης. Αύτο το cookie δε περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα και χρησιμοποιείται για να σταματήσουμε την ανακοίνωση για τα Cookie να εμφανίζεται κάθε φορά που επισκέπτεστε την Ιστιοσελίδα.

Απενεργοποίηση cookies στον Περιηγητή σας (browser)

Συνήθως, οι Περιηγητές Ιστοσελίδων (browsers) είναι ρυθμισμένοι ώστε να αποδέχονται όλα τα cookies. Αν το επιθυμείτε, είναι εφικτό να ρυθμίσετε τον δικό σας Περιηγητή να μην δέχεται cookies από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, να ειδοποιείστε όταν αποθηκεύει cookies ή να μην δέχεται καθόλου cookies.

Ωστόσο, αν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα cookies, ενδέχεται να μην μπορούμε να σας παρέχουμε σωστά όλες τις λειτουργίες που προσφέρονται στην Ιστιοσελίδα μας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ρυθμίσεις cookies στους διάφορους περιηγητές, κάντε κλικ στην επιλογή “Βοήθεια” του περιηγητή σας ή ανατρέξτε στις πληροφορίες του συγκεκριμένου προγράμματος.